fbpx

Herinstallatie 9 kernen BEP te Brownsweg

GFC NIEUWSREDACTIE- In de recreatiezaal van Brownsweg zijn in het weekend onder auspiciën van het afdelingsbestuur dat onder leiding staat van Lambertus Waandels 9 kernen van Brownsweg geherinstalleerd.

Deze kernen zijn geïnstalleerd door voorzitter Ronnie Asabina als uitvloeisel van de het beleidsplan van de partij.

Het afdelingsbestuur Brokopondo waarin onder andere ook zitting hebben de heren Romeo Albitrouw en Sinclair Westenburg mag terugzien op een geslaagde herinstallatie. Albitrouw heeft zich weer heeft aangesloten bij de partij.

Sylvia Pomba van de BEP Vrouwenraad Brokopondo voerde ook het woord en heeft de vrouwen opgeroepen hun schouders onder het werk te zetten en de kiesgerechtigden van Brownsweg te interesseren lid te worden van de BEP partij.

BEP-voorzitter Ronnie Asabina heeft de kernvoorzitters en leden het standpunt van de BEP inzake de op handen zijnde wijziging van het Surinaamse kiesstelsel door het recente oordeel van het Constitutioneel Hof uit de doeken gedaan.

BEKIJK OOK
VIDS produceert kritische slotdocument achtste VIDS-conferentie

Hij zei dat gelijkheid en rechtvaardigheid universele waarden zijn, die eenieder moet kunnen beleven en in het geval van de huidige discussie over de kiesregeling zich nimmer mogen beperken bij de zetelverdeling.

De BEP vindt dat deze hand in hand moet gaan met de toegang tot en beschikbaarheid van voorzieningen, faciliteren en geneugten, waarvoor de centrale overheid verantwoordelijk is.

Daarom gaat de BEP blijven pleiten voor de steeds toenemende oproep en trend in de wereld voor kansengelijkheid, die in onze situatie tot uiting moet komen bij regionalisering van de ontwikkelingen door eerlijke, rechtvaardige en controleerbare budgetverdeling op districtsniveau, welke een wettelijke en beleidsmatige basis moet hebben.