fbpx

Grote partij spijsolie, medicamenten en xtc-tabletten onderschept tijdens roadblock

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Regio Bijstand Team West (RBTW) in Suriname heeft in het kader van de uitvoering van de huidige veiligheidsplan een gezamenlijke roadblock gehouden.

Op de kruising van de Ataoellah- en de Biswamitreweg werd er omstreeks 20.45 uur een witte en een blauwgelakte voertuig staande gehouden en gecontroleerd.

In het witte voertuig werden aangetroffen 15 kartonnen dozen met in totaal 75 flessen van elk 3 liter spijsolie en in de blauwe auto 19 kartonnen dozen met in totaal 57 flessen van elk 5 liter spijsolie.

De bestuurders, Rewiesh M. en Jerry S. konden geen bon of kwitantie overleggen van de dozen spijsolie van het merk Elburg.

Onderzoek wees uit dat het tweetal arbeiders waren bij een winkelzaak en met medewerking van de magazijnmeester de goederen uit het magazijn hebben weggenomen. Het vermoeden bestaat dat zij de spijsolie zouden verkopen aan een Chinese winkelier.

BEKIJK OOK
Positieve denguegevallen het meest in Paramaribo-Noord en Kwatta

Beide automobilisten werden door de politie aangehouden, terwijl de voertuigen en de weggenomen goederen in beslag zijn genomen.

Bij een roadblock die het RBTW op 17 december in het ressort Corantijn in het district Nickerie heeft gehouden, is de 43-jarige automobilist Sabebaraat N. staande gehouden.

Bij een ingesteld onderzoek in zijn voertuig werden door de politie aangetroffen en in beslag genomen een grote hoeveelheid medicamenten en een hoeveelheid xtc-tabletten.

Sabebaraat werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is door de politie in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio West.