Grootmoeder uit Paramaribo vernietigt tekeningen van kleindochter wegens bijgeloof

Tekening tiener

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 16-jarig meisje worstelt nog steeds met een pijnlijke ervaring uit haar kindertijd, veroorzaakt door een wrede actie van haar grootmoeder toen ze 12 was.

Het meisje heeft hierover veelvuldig met haar moeder gesproken, en heeft uitgedrukt hoe moeilijk ze dit nog steeds vindt.

Haar grootmoeder had destijds een schetsboek, waarin het meisje vele uren en jaren aan tekeningen had verzameld, vernietigd.

Deze abrupte actie was ingegeven door de grootmoeder’s geloofsovertuiging; ze merkte op dat haar kleindochter vaak de ogen van mensen tekende.

Volgens haar geloof was dit een teken dat kwaadaardige krachten, in dit geval de duivel, in het leven van haar familie meekeken. Ze geloofde dat dit een negatieve invloed zou hebben en voelde daarom de noodzaak om de tekeningen te vernietigen.

De moeder van het getroffen meisje sprak met GFC Lifestyle en uitte haar ongeloof over deze theorie, het idee dat de duivel via de ogen meekijkt noemde ze ‘complete nonsens’. Bovendien vond ze het verscheuren van de tekeningen van haar dochter onnodig wreed.

OOK INTERESSANT
Surinaamse caissière(55) in Nederland vreest baan kwijt te raken aan self-service kassa's

“Gelukkig had mijn dochter niet al haar tekeningen aan haar grootmoeder gegeven en zijn er nog enkele bewaard gebleven”, voegde ze toe.

Foto: een van de tekeningen van de gedupeerde tiener die bewaard is gebleven.