fbpx

Grondpapieren voor ex-jongeren in detentie en personeelsleden Rosebel Goldmines

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) in Suriname heeft 200 bereidverklaringen uitgereikt aan personeelsleden van Rosebel Goldmines en enkele leden van de stichting Sabi Yu Kondre.

Dit project is een samenwerking tussen stichting Sabi Yu Kondre en de bond van Rosebel Goldmines (RGWO).

Voorzitter Elsyra Sedoc van de stichting Sabi Yu Kondre gaf aan dat de stichting zich bezighoudt met jongeren die een detentieverleden hebben en sociaal zwakkeren. Enkele leden van de stichting zijn geselecteerd, zodat zij in aanmerking konden komen voor een stuk grond.

Johan Seymor, trekker van het project tevens secretaris van de RGWO (Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie), zegt dat het bestuur blij is met het bereikt resultaat, omdat het personeel ook recht heeft op een stuk grond. Verder gaf hij aan dat het personeel ook een gedegen inkomsten levert in de belasting van het land.

BEKIJK OOK
Jaarrekening DSB nu conform IFRS-standaarden

Voorzitter van de RGWO, Alwin Hardley noemde deze dag een aanzet tot ontwikkeling voor de belanghebbenden. Verder gaf hij aan dat dat bond samen wil werken met de belanghebbenden, totdat zij de sleutels van hun huizen in handen hebben.