fbpx

Groep Afghanen die vastzit in Kosovo tegen plannen VS om in Suriname opgevangen te worden

GFC NIEUWSREDACTIE- Een groep Afghanen die in Kosovo wordt vastgehouden, maakt zich zorgen over een plan om hen naar Suriname te sturen.

Dit vanwege de criminaliteit in het land en de lage economische productie, volgens verschillende personen die met The Wall Street Journal spraken.

Amerikaanse functionarissen zijn in gesprek om de resterende Afghanen die op een Amerikaanse basis in Kosovo worden vastgehouden naar Suriname te sturen, nadat ze niet voldeden aan de toelatingseisen voor toelating tot de VS.

De Surinaamse ambassadeur in de VS bevestigde dat de gesprekken met de VS zich in een voorbereidend stadium bevonden en dat het land overwoog om verder te gaan. “We overwegen het”, zei ambassadeur Marten Schalkwijk, eraan toevoegend dat het land indien nodig een team zou aanstellen om de gesprekken af te handelen. Over het algemeen is Suriname een land waar mensen zich snel kunnen aanpassen”, zei hij in gesprek met de Wall Street Journal.

BEKIJK OOK
Jonge kassierster (23) opgesloten voor verduistering gelden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde commentaar te geven op gesprekken met Suriname over het opnemen van de Afghanen, die vorig jaar werden geëvacueerd tijdens de val van de door de VS gesteunde regering en de overname van Afghanistan door de Taliban.

De Surinaamse president had donderdag een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.

Foto: ASSOCIATED PRESS