Grassalso presenteert plannen om uit de rode cijfers te komen

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens een ontmoeting met de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, hebben de directie en de Raad van Commissarissen (RvC) van Grassalco de investeringsplannen van het bedrijf voor de komende vijf jaren toegelicht.

Het bedrijf dat in de rode cijfers ligt, heeft een groot aantal investeringsprojecten voorbereid om weer in een gezonde financiële positie te geraken.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname zegt dat de regering er alles in het werk stelt om het bedrijf in een betere financiële positie te krijgen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een vader hoort zijn tienerdochter niet te vragen een zetpil in zijn rectum te plaatsen

Grassalco werd volgens de bewindsman met hele grote schulden overgenomen. “Wij hebben het bedrijf gevraagd om te kijken naar investeringsmogelijkheden”.

“Er is gewerkt aan een investeringsplan, maar de regering vindt het nodig om als aandeelhouder inzage te hebben in de plannen van het bedrijf”, zegt de bewindsman.

Dat was ook het doel van de meeting met de president. President Santokhi wil eerst de overtuiging hebben dat het bedrijf uit de rode cijfers zal komen, alvorens hij zijn goedkeuring geeft voor de uitvoering van de plannen.

Grassalco wil voornamelijk de productie van steenslag uitbreiden van ongeveer 500.000 metrieke ton per jaar naar 5 miljoen in 2025.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen slapen beter naast honden dan met hun partner, volgens studie

In Maripaston wil het bedrijf een eigen goudmijn opzetten. Daarnaast wil het bedrijf gaan investeren in eigen schepen om steenslag naar Guyana te exporteren. De export hiervan vindt momenteel met internationale schepen plaats, welke gepaard gaat met vrij hoge kosten.

Verder wil het mijnbouwbedrijf haar granietmijn te Patamacca in het district Marowijne verder uitbreiden en de productie van granietbladen en tegels verhogen.

Ook in InVitroPlants, een hyper-modern laboratorium gespecialiseerd in de productie van in-vitro (weefselkweek) dat plantmateriaal vermeerderd, wil het bedrijf grote investeringen plegen.

Directeur Wesley Rozenhout van Grassalco geeft aan dat de projecten opgenomen in het investeringsplan, ter financiering zijn aangeboden aan banken en internationale financierders.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 21- jarige vrouw op OnlyFans bereid om voor $15.000 haar ontlasting te dumpen op bijbel en te vloeken

Vier van de projecten kunnen op basis van de huidige begroting van het bedrijf door deze partners gefinancierd worden. Het wachten is op goedkeuring van de regering om de plannen te gaan uitvoeren.

Echter, is de president nog niet helemaal overtuigd van de plannen. Die moeten volgens minister Abiamofo gedetailleerder uitgewerkt worden. Partijen gaan de komende twee weken bilateraal aan de slag om te evalueren.

“Niet alleen het bedrijf, maar als regering gaan we ook evalueren met onze juristen en financiële deskundigen. Dan komen we over twee weken terug om met het bedrijf te kijken naar de bevindingen”, aldus de bewindsman.

De overeenkomsten die nu in concept liggen worden juridisch geëvalueerd en financieel technisch zal het bedrijf aan een evaluatie onderworpen worden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten