fbpx

Gevechts- en medische training Surinaamse militairen in Frans-Guyana

GFC NIEUWSREDACTIE- Militairen van het Nationaal Leger hebben een intensieve gevechts- en medische training in Frans-Guyana achter de rug.

Met een jungle combat course hebben de infanteristen van de Landmacht van 4 tot en met 8 april de basistechnieken gekoppeld aan overlevingsstrategieën en gevechtshandelingen in tropische oerwoudgebieden aangescherpt.

De jungle is een gebied dat enorme uitdagingen met zich meebrengt. De militairen bereiden daarom dergelijke realistische trainingen voor op alle mogelijke scenario’s, waardoor ze beter in deze gebieden kunnen opereren.

Deze opleiding, die verzorgd is door de Commando de Recherche et d’Action en Jungle (CRAJ), legde de nadruk vooral op de progressie van militairen in de jungle, pick and run procedure, oriëntatie, eerste hulp tijdens een gevecht, het opzetten van hinderlagen en hoe eruit te komen.

Bij de militairen van de Marine lag de focus op de combat lifesavers course, waar het toepassen van medische behandelingen, gedurende of ten tijde van een gevechts- of oorlogstoestand, uitvoerig getraind worden middels verschillende realistische scenario’s.

Hier werd door de Fransen vooral de nadruk gelegd op het plaatsen van tourniquets, verschillende verbandtechnieken, het toedienen van morfine en reanimatietechnieken bij volwassenen, kinderen en baby’s.

Deze training duurde van 5 tot en met 7 april jl. Beide trainingen zijn onderdeel van de intensieve samenwerking die het Surinaamse en Franse leger al jaren onderhouden.