fbpx

Gene Simmons dringt er bij Kanye West op aan om zijn medicatie in te nemen en zich te omringen met ‘leukere mensen’

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens een nieuw optreden op “Piers Morgan Uncensored” werd KISS-bassist / zanger Gene Simmons gevraagd of hij vindt dat Joodse mensen de verontschuldiging van Kanye West voor zijn reeks antisemitische opmerkingen in de afgelopen weken moeten accepteren.

De 73-jarige rocker, die Joods is, reageerde als volgt: “Nou, je hebt me zeker in een ongemakkelijke positie gebracht. Ik ben hier niet om te spreken voor Joden of het Joodse volk of wat dan ook, hoewel ik er toevallig een ben – in feite een Israëliër. Ik heb geen keus in deze kwestie; dat is gewoon het geluk van de loting.

“Laat ik in het belang van volledige openheid zeggen: Ye-slash-Kanye en ik hebben elkaar nog nooit ontmoet; we hebben elkaar nog nooit gemaild”, vervolgde Gene. “Ik heb geen idee wat er in zijn hoofd omgaat. Het enige wat ik weet is wat de media mij van hem hebben laten zien. En Ye [of] Kanye klinkt, van alles wat ik heb gehoord, het is grillig gedrag, vanuit mijn oogpunt, respectvol, hij klinkt echt gewond, hij klinkt gekwetst, dus hij haalt uit. Ik snap het.

“Laten we hier duidelijk over zijn: Afro-Amerikanen zijn al tientallen jaren, eeuwen fysiek, mentaal, cultureel gemarteld, maar je praat met een volk dat dit verhaal heeft gehoord en duizenden jaren mentaal, fysiek is gemarteld; het gaat terug naar de Bijbel, die ons volk schreef en aan de rest van jullie gaf. Je moet dus teruggaan in de geschiedenis en een idee krijgen van wat dit allemaal betekent.

Je hebt het over Afro-Amerikanen en Joden. Joden hebben het goed gedaan, laten we duidelijk zijn, omdat ze ervoor hebben gewerkt. Maar houd jezelf niet voor de gek – racisme, antisemitisme bestaat vlak naast elkaar, en we zijn allemaal op de een of andere manier slachtoffer van het heersende establishment, wie en wat ze ook zijn; de consensus van het publiek.

BEKIJK OOK
Ice Cube verloor filmbaan van US$ 9 miljoen nadat hij Covid-prikje weigerde

Maar kijk eens terug naar Martin Luther King. Doe een beetje onderzoek – Google en Schmoogle. Wie staat er naast Martin Luther King in een gevaarlijke mars in Birmingham, samen met Jesse Jackson en alle anderen? Je hebt een rabbijn die een Thora vasthoudt. Hij zit daar vooraan, goed wetende dat wanneer hij terug naar het noorden of naar de oostkust gaat, hij zal worden gemarteld door mensen die verschillende standpunten hebben.

“Allereerst moeten Afro-Amerikanen begrijpen dat Joden de marteling en het racisme begrijpen omdat [we] er zijn geweest [en] er nog steeds zijn,” voegde Simmons eraan toe. “Joden zijn niet de meest populaire mensen op het gezicht van de planeet, maar er zijn veel andere volkeren, rassen en andere volkeren die racisme krijgen.

“Dus het enige advies dat ik heb, als iemand in de pindagalerij… Ik ben geen dokter. Ik ben geen arts. Ik weet niet veel over Ye of Kanye. Ik heb gehoord, ik heb vrienden die dichtbij genoeg zijn en ga zo maar door… Als er medicatie is, dring ik er respectvol bij de meneer op aan om de medicatie te nemen. Als hij omringd is door de verkeerde mensen, zorg dan voor wat aardigere mensen”.

Foto: Blabbermouth.net