fbpx

Geldwisselaar met achterkant vuurwapen op hoofd geslagen na gewelddadige beroving

GFC NIEUWSREDACTIE- Drie Nickerianen zijn door leven van het Regio Bijstand Team West (RBTW) in samenwerking met de politie van Nieuw-Nickerie aangehouden voor een gewelddadige beroving.

Na uitgewerkte informatie werd op 3 september in een huurwoning aan de St. Jozefstraat de 36-jarige Antwan K. en de 25-jarige Pafiël R. aangehouden. De derde verdachte, de 36-jarige Raveen S. is op 6 september in een bordeel te Nickerie door het RBTW in de kraag gevat.

Dit drietal beroofden op 3 september de 44-jarige geldwisselaar D.H. in een supermarkt in het district Nickerie.

Twee hunner renden gewapend met een vuistvuurwapen en integrale valhelmen de supermarkt binnen en beroofden de geldwisselaar van zijn tas inhoudende een groot geldbedrag in SRD en vreemde valuta’s.

Na hun daad sloegen zij het slachtoffer met de achterkant van het vuistvuurwapen op zijn hoofd, waarna zij de plek op een bromfiets verlieten.

BEKIJK OOK
Kunstenares en schrijfster Kit-Ling Tjon Pian Gi presenteert haar Alakondre roman tevens kunstboek 'Het Alakondre Drakenmeisje'

Het slachtoffer deed het politiebureau van Nieuw Nickerie aan en deed ter zake aangifte en moest medisch worden behandeld. Het onderzoek in deze zaak werd direct overgedragen aan de Recherche van Regio West.

Leden van het RBTW hebben in samenwerking met de politie van Nieuw-Nickerie diezelfde dag Antwan en Pafiël aangehouden. Bij hun aanhouding is er een deel van het groot geldbedrag in SRD op de verdachte Pafiël terug gevonden.

Tijdens het verder onderzoek kwam de derde verdachte Raveen in beeld, die vervolgens op 6 september in de kraag is gevat. Bij hem troffen de wetsdienaren ook een groot geldbedrag in SRD aan.

De aangetroffen geldbedragen zijn door de politie in beslag genomen.

De drie verdachten zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld.