SRD 23 miljoen vrijgemaakt voor uitbetaling vakantietoelage zorgpersoneel

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanwege de financieel-economische situatie waarin de ziekenhuizen in Suriname thans verkeren, beschikken zij niet over de voldoende middelen om de vakantietoelage in de maand juli uit te betalen aan het personeel.

Er is een beroep gedaan op het ministerie van Volksgezondheid om extra gelden ter beschikking te stellen om aan de extra personele verplichting van de instellingen te voldoen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft deze zaak aangekaart tijdens de Raad van Ministersvergadering van 21 juli.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Huisbaas in Suriname dwingt moeder om haar dochters uit te lenen voor betaling huurschuld in natura

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft tijdens deze vergadering samen met de overige ministers ervoor zorg gedragen dat een bedrag van SRD 23 miljoen ter beschikking zal worden gesteld ter ondersteuning van de uitbetaling van de vakantietoelage in de maand juli aan het personeel.

Het gaat om personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Psychiatrisch Centrum Suriname, Diakonessenhuis, Streekziekenhuis Marwina, Regionaal Ziekenhuis Wanica, St. Vincentius Ziekenhuis,, s’Lands Hospitaal en het Mungra Medisch Centrum.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten