Geen enkel hard bewijs dat geesten bestaan, zegt deskundige

Geest

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Tot op heden is er geen enkel incident dat wereldwijd wordt geaccepteerd als onweerlegbaar bewijs voor het bestaan van geesten.

Dat zegt een psychologe uit Amsterdam die verbonden is aan het KIVC en onderzoek heeft gedaan naar dit fenomeen.

Hoewel veel culturen en individuen geloven in het paranormale, blijven dergelijke zaken volgens haar controversieel en vaak onderwerp van debat.

Velen putten naar haar zeggen geloof uit persoonlijke ervaringen, getuigenissen en anekdotische bewijzen.

Er zijn volgens gelovigen echter tal van beroemde ‘spookachtige’ incidenten in de loop van de geschiedenis geweest, zoals de gebeurtenissen in het Amityville-huis in New York, het vermeende spook van de Tower of London, of de legende van de vliegende Hollander.

Toch worden veel van deze verhalen betwist en onderzocht, waarbij sceptici en gelovigen vaak tot verschillende conclusies komen.

Wetenschappelijke onderzoeken naar paranormale verschijnselen zijn vaak complex. Instrumenten zoals infrageluid detectie en elektromagnetische veldmeters worden soms gebruikt om paranormale activiteit te detecteren.

Echter, de resultaten zijn vaak dubbelzinnig en kunnen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd.

“De expert zegt het volgens: “Hoewel er veel beweringen en getuigenissen zijn over ontmoetingen met geesten, is er geen algemeen geaccepteerd bewijs dat hun bestaan bevestigt. Het geloof in geesten blijft een combinatie van persoonlijke ervaring, cultuur, traditie en interpretatie.”

OOK INTERESSANT
14- jarig meisje uit Paramaribo dwingt moeder om geld te lenen voor kopen dure mobiel