fbpx

Geef macht in Suriname aan China en wij zijn binnenkort welvarend

INGEZONDEN- Geef veel meer macht aan de Chinezen hier in Suriname, of laat de invloed vanuit Peking veel meer gelden en je kunt er op rekenen dat er binnen afzienbare tijd welvaart in ons land wordt gecreëerd.

Het is zinloos om nog steeds in de diepgewortelde waan te blijven dat wij in Suriname- met de huidige politieke leiders en andere beleidsmensen – over voldoende capaciteit beschikken om een bloeiende economie te creëren.

Al sinds 1975 hebben verschillende demagogen, zowaar met miljarden Nederlandse guldens startkapitaal, geprobeerd onze staathuishoudkunde op orde te brengen. Het is nooit gelukt! Er is geenszins economische groei bewerkstelligd en het gaat alleen maar bergafwaarts.

Op een gegeven moment moet eerlijk de conclusie worden getrokken dat wij het nog niet aankunnen en op dit vlak incapabel zijn. Een land zelf regeren en een positieve ontwikkelingsgang op poten zetten is jammer genoeg nog niet voor ons weggelegd.

Deze tekortkoming gaat ten koste van meerdere generaties Surinamers die steeds meer moeten lijden onder de armoede en al het negatieve dat deze onbekwaamheid heeft op de levenskwaliteit.

BEKIJK OOK
Mogelijk compensatie voor boeren getroffen door rattenplaag

Het welzijn van het volk wordt systematisch geruïneerd door de amateuristische, onbekwame en corrupte handelingen van politieke leiders in Suriname.

Het klinkt logischerwijs extreem radicaal, wat het ook is, maar het zou voor welzijnsverbetering van bijna ons allen veel effectiever zijn om China meer invloed te geven in Suriname. Desnoods met gehuurde topdeskundigen, managers, zakenlui uit China die de beleidslijnen voor het huidige Surinaamse kabinet uitstippelen.

Ook het onderhandelen met buitenlandse zakenpartners door gehuurde Chinezen die echt verstand van zaken doen hebben,  zou veel meer opleveren voor Suriname. Ook op dat vlak zijn wij simpelweg een stelletje amateurs. het verleden en heden heeft dat pijnlijk bewezen.

Mevrouw S. Cruden.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..