fbpx

Geef Santokhi alle ruimte om Suriname uit het puin te trekken

INGEZONDEN- Het is duidelijk dat de huidige regeringscoalitie van Suriname bij de machtsovername helemaal niet had verwacht dat er zo’n grote economische puinhoop was achtergelaten.

Dat is kennelijk ook de reden geweest dat voorafgaande aan de laatst gehouden parlementsverkiezing werd beloofd dat er snel verbeteringen in het land zouden worden doorgevoerd indien zij het mandaat kreeg van het volk.

President Santokhi heeft in 2020 toen hij de ernst van de situatie goed in de gaten kreeg een persconferentie gehouden om de gemeenschap persoonlijk hierover te informeren.

Daarbij heeft hij ook eerlijk voorspeld dat wij zware tijden tegemoet zouden gaan. En dat hebben wij inderdaad allemaal wel gemerkt.

Dat er fouten zijn gemaakt en zaken veel beter of anders aangepakt moesten worden kan niet ontkent worden. Maar welke leiders waar ook ter wereld maken geen fouten?

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

In het belang van Suriname is verstandiger om nu liever vooruit te kijken en hopen dat wij het ergste achter de rug hebben en er langzaam maar zeker merkbare verbeteringen voelbaar worden.

Een goed begin zou zijn als wij in ieder geval de wisselkoersen voor buitenlandse valuta redelijk stabiel kunnen houden, dat verdient nu de hoogste prioriteit.

Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat ook de maatschappelijke rust wederkeert. Verschillende actiegroepen doen er daarom goed aan om voorlopig te pauzeren en president Santokhi alle ruimte te geven ons uit de puinhoop te trekken.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud