fbpx

FSA overhandigt cheque aan Granman Aboikoni

GFC NIEUWSREDACTIE- De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) heeft op 17 juni een symbolische cheque overhandigd aan de granman van de Samaaka, Albert Aboikoni, ter ondersteuning van de ondergelopen gebieden in het district Brokopondo.

De Federatie was één van de eerste organisaties die het noodzakelijk achtte een inzamelingsactie op touw te zetten om vooral de “Family Farms” in dat gebied ondersteuning te bieden.

De FSA heeft naast financiële middelen ook Scotch Bonnet peperzaden afkomstig van de Caribbean Agricultural Research and Development Institute (CARDI) overhandigd aan de Granman.

CARDI is al meer dan 30 jaar het instituut welke een bijdrage levert aan de groei en ontwikkeling van de landbouwsector van de lidstaten van de Caribische Gemeenschap (CARICOM).

Voor geïnteresseerde telers onder de getroffenen heeft de federatie ervoor gezorgd dat zij ondersteund worden met technische teeltkennis en een vaste afnemer van de pepers. Dit zal de gelegenheid bieden inkomen te genereren op kort termijn.

BEKIJK OOK
Regering in gesprek met vakbonden ziekenhuizen

Samen met de Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA) en de Granman is er een steering committee gevormd, welke als taak heeft de mensen te adviseren en te ondersteunen, om zo snel als mogelijk hun agrarische activiteiten te kunnen herstarten of voort te zetten.

Het is bekend dat de meeste gezinnen in het binnenland voor een groot deel van hun agrarische activiteit afhankelijk zijn voor hun dagelijkse voeding en hun voedselzekerheid. Het is dus van zeer groot belang dat de mensen woonachtig in de ondergelopen gebieden hun agrarische activiteiten zo snel als mogelijk kunnen oppakken.

De granman zal zijn netwerk inzetten voor het identificeren van de meest hulpbehoevende agrariërs in de ondergelopen dorpen.