Formele overdracht muziekinstrumenten aan Militaire Kapel

GFC NIEUWSREDACTIE- De formele overdracht van muziekinstrumenten aan de Muziekkapel van het Nationaal Leger (Militaire Kapel) in Suriname vond afgelopen week plaats in de Memre Buku Kazerne.

Dat gebeurde tijdens een kennismakingsbezoek van de militaire attaché van Nederland, de kapitein-luitenant ter zee, Jaap Hubbelmeijer aan de commandant van de muziekkapel, kapitein John Schaken.

In april van dit jaar vond de ondertekening plaats van een intentieverklaring over de hernieuwde defensiesamenwerking tussen Suriname en Nederland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen in sportschool Nederland gaan kapot van het lachen om ‘zanggala’ vrolijke dames in Suriname

Daarbij was er een symbolische overhandiging van de instrumenten verricht door de Nederlandse Defensieminister Anna Bijleveld-Schouten en Brigadegeneraal Jan Blacquiere.

Deze intentieverklaring heeft betrekking op diverse aspecten op het gebied van Defensie, waaronder ook kennisuitwisseling ter bevordering van een militair ceremonieel, militair protocol en militaire muziek.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten