Financiënminister Achaibersing denkt dat vp Brunswijk bezig is met een politieke strategie

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens minister Armand Achaibersing van Financiën van Suriname is vicepresident Ronnie Brunswijk bezig met een politieke strategie.

Achaibersing reageert hiermee op beschuldigingen van de vicepresident dat zijn ministerie geen gelden overmaakt voor ministers die vallen onder de politieke partij ABOP, waar Brunswijk voorzitter van is.

Brunswijk heeft op woensdagavond op Facebook uitgelegd dat het totaal bedrag van alle ABOP-ministers en kabinet van de vicepresident dat open staat is. In 2020 SRD 89 miljoen, in 2021 SRD 249 miljoen en dit jaar SRD 106 miljoen.

Alles bij elkaar staat SRD 437 miljoen open. De reçu’s zijn uitgeschreven, maar de bedragen zijn niet overgemaakt.

Nadat hij geklaagd heeft bij de president, is er ineens geld gestort in april. Hij blijft erbij dat er niet gewerkt kan worden door de ministeries omdat het geld niet beschikbaar was.

Brunswijk ging gedetailleerd in op de financiële situatie van diverse ‘ABOP-ministeries’ en zijn kabinet.

Achaibersing heeft eerder deze beschuldigingen weerlegd met harde cijfers. Ook nu heeft hij opnieuw aangegeven met cijfers dat de kritiek die door Brunswijk wordt geleverd niet klopt.

Achaibersing heeft cijfermatig het tegendeel uitgelegd van wat de vp beweert en hij benadrukt dat hij geen gelden zal uitgeven als procedures niet worden gevolgd.

OOK INTERESSANT
Lancering GEO Spatial Intelligence Hub in Suriname markeert historische mijlpaal

De minister heeft de indruk dat de vp bezig is met zijn politieke strategie.

Woensdagavond zou er een gesprek hierover zijn met president Chandrikapersad Santokhi.