Financiële Educatie minibeurs moet leiden tot economische groei

Economie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Centrale Bank van Suriname organiseert een Financiële Educatie Minibeurs op het ‘University of Applied Sciences and Technology Suriname- UNASAT’.

Om  de samenleving beter de zaken in de financiële wereld te doen begrijpen wordt samen met actoren uit de financiële sector, maatschappelijke groeperingen en onderwijsinstellingen  deze beurs gehouden.

Er wordt financiële informatie worden gedeeld met de beursbezoekers. De beurs is op 5 augustus 2023 geopend door Maurice Roemer, Governor van de Centrale Bank van Suriname.

De financiële educatie beurs wordt gehouden met als doel individuen de nodige kennis te geven weloverwogen beslissingen te nemen bij het beheren van financiën. Dit draagt bij aan de economische groei en welvaart.

Het thema van deze beurs is “Financiële educatie de motor achter financiële inclusie”.  Met financiële inclusie wordt bedoeld het toegankelijk maken van financiële diensten voor alle lagen van de bevolking.

Hierbij wordt ook gedacht aan degenen die voorheen geen toegang hadden tot financiële instellingen en dit kan alleen als er een goed begrip is over de dagelijkse geldzaken.

OOK INTERESSANT
Man aangehouden nadat hij zijn huis in brand stak tijdens ruzie met partner

Governor Roemer is van mening dat financiële inclusie een belangrijke factor in het terugdringen van armoede en het vergroten van toekomstmogelijkheden.

“Mensen die toegang hebben tot financiële producten en diensten en de nodige financiële vaardigheden bezitten, zijn beter voorbereid bij het nemen van financiële beslissingen”, aldus Roemer.

Uit vindingen van de in 2022 gehouden onderzoek is gebleken dat een derde van de ondervraagden geen bewuste financiële beslissingen maakt en dat 45% van de samenleving slechts het basisonderwijs heeft doorlopen. Het is de bedoeling de financiële geletterdheid in Suriname te vergroten.