fbpx

Familie George Floyd overweegt rechtszaak tegen Kanye West wegens laster

GFC NIEUWSREDACTIE- De familie van George Floyd overweegt een lasterzaak tegen Kanye West vanwege opmerkingen die hij maakte in de Drink Champs-podcast.

“Hoewel men de doden niet kan belasteren, overweegt de familie van #GeorgeFloyd een rechtszaak aan te spannen voor de valse verklaringen van Kanye over de manier van zijn dood”, zei Lee Merritt, een advocaat van de familie van Floyd, in een verklaring die zondag op sociale media werd geplaatst.

Tijdens de podcast beweerde West de valse bewering dat Floyd stierf aan fentanyl. “Ik keek naar de George Floyd-documentaire die Candace Owens uitbracht… Ze sloegen hem met de fentanyl. Als je kijkt, zat de knie van de man niet eens zo in zijn nek,” zei West.

Hoewel Floyd een sporenhoeveelheid fentanyl in zijn systeem had, concludeerden zowel een lijkschouwer als medische experts dat hij stierf aan een gebrek aan zuurstof veroorzaakt door voormalig politieagent Derek Chauvin die zijn knie acht minuten lang bovenop de nek van Floyd plaatste.

BEKIJK OOK
'Ik mag Hitler wel': Kanye West prijst nazi tijdens bizar Alex Jones-interview

Chauvin werd later veroordeeld voor de moord op Floyd en veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf.

“Beweren dat Floyd stierf aan fentanyl, niet de brutaliteit die crimineel en civielrechtelijk is vastgesteld, ondermijnt de strijd van de familie Floyd,” voegde Merritt eraan toe.

In de loop van zijn drie uur durende optreden op Drink Champs zette West zijn antisemitische gedrag voort door talloze denigrerende opmerkingen te maken over Joodse mensen.

Hij beledigde ook herhaaldelijk zijn ex-vrouw, Kim Kardashian, haar voormalige vriend Pete Davidson en verschillende personen, waaronder Puff Daddy en John Legend, die zich hebben uitgesproken tegen het recente gedrag van West.

De meeste uitspraken van West werden niet betwist door de gastheren van de podcast.

Foto: Drink Champs