“Er schuilt veel meer achter diefstal zware wapens bij ex-president Bouterse”

GFC NIEUWSREDACTIE- De jurist Hugo Essed vindt de diefstal van zware wapens en munitie bij de woning van ex-president Desi Bouterse een hoogst merkwaardige zaak.

In ABC Welingelichte Kringen, plaatste hij deze zaak tegen de achtergrond van de overdracht van de feitelijke macht.

“Er is onderzoek gelast en dat is goed. Maar ik plaatst deze zaak wel tegen een bepaalde achtergrond, namelijk de overdracht van de materiële macht in Suriname.

“De formele macht is in juli 2020 op papier overgedragen, maar het proces van de feitelijke machtsoverdracht is tot op dit moment nog niet voltooid.

“De legerleiding is overgenomen, de leiding van de veiligheidsdiensten zijn overgenomen en het moment was genaderd
dat de leiding over de bewaking van de ex-president zou worden overgenomen,” haalt Essed aan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

President Chandrikapersad Santokhi had recent aangegeven dat per juli 2021 er andere voorzieningen voor de heer Bouterse zouden gelden en dat het met hem was afgesproken, zegt de jurist verder.

Uit de woorden van Santokhi blijkt at de beveiliging van Bouterse ook anders geregeld zou worden. “Vlak voor die overdracht gaat plaatsvinden, verdwijnen er wapens die onder het beheer waren van Bouterse.”

Essed zegt verder dat de staatsveiligheid hier aan de orde is. Hij wil weten of er maatregelen getroffen gaan worden om een eventuele vlucht van Bouterse uit Suriname te voorkomen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de opdracht gehad om een onderzoek in te stellen naar ‘verdwenen’ wapens op de residentie van de oud-president zei president Santokhi in het parlement.

Santokhi zegt dat er een diepgaand onderzoek volgt, onder leiding van het OM. Alle veiligheidsdiensten zijn op de hoogte gesteld van het de verdwijning van wapens, waarvan de melding begin vorige week werd gemaakt.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten