fbpx

Elke Surinamer ‘regelt’ zijn familie en vrienden met een goede baan, het is onze cultuur

GFC LIFESTYLEREDACTIE – Het is al tientallen jaren een deel van de Surinaamse cultuur om eigen familieleden, vrienden en kennissen de voorkeur te geven als het gaat om een goedbetaalde baan of hoge werkpositie.

Alle voorgaande regeringsleiders en coalitietoppers hebben, zelfs die voorafgaand aan de onafhankelijkheid van Suriname aan de macht waren, dat gedaan en doen dat zoals bij een ieder bekend nog steeds.

Dat er zoveel bombarie wordt gemaakt omdat president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hun familie en vrienden voortrekken is daarom hypocriet.

Ook bij jobs binnen het bedrijfsleven en alle segmenten in Suriname worden vrienden als eerste ‘geregeld’, zoals dat in de volksmond wordt genoemd. Een goede baan in Suriname vind je meestal via bevriende connecties.

OOK INTERESSANT
De meeste dames verdienen geen rijke vent en mannen geen mooie vrouw, vindt relatiespecialist

Dat zegt de auteur R. Pinas, bij zijn vrienden in de bokswereld beter bekend onder de bijnaam iron fist, aan de Lifestyleredactie van GFC in Den Haag.

Bekijk ook: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste in Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

De boomlange en ijzersterke Surinamer is van mening dat er de afgelopen twee jaar steeds een groot punt gemaakt is van de benoemingen van Santokhi en Brunswijk.

“Maar geef mij maar 1 naam van een Surinaamse hoge politicus sinds de periode Johan Pengel die zijn vrienden en familieleden niet heeft ‘geregeld’. Die bestaat er niet”, aldus de kritische auteur.