fbpx

Elk mens in Suriname heeft voldoende te eten, het is niet waar dat men honger lijdt

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het is een grote leugen dat er mensen in Suriname rondlopen die dagenlang niets te eten hebben.

Elk mens in het land heeft dagelijks een volle maag en hoeft geen honger te lijden.

Ook de relazen als zouden veel kinderen zonder te eten naar school gaan vanwege geldgebrek zijn sterk overdreven. Zaken worden doelbewust erger geportretteerd dan die in werkelijkheid zijn.

Dat zegt de Surinaamse criticus en auteur R. Pinas aan GFC Lifestyle in Den Haag.

Naar zijn zeggen is er wel armoede in het land bij een deel van samenleving. “Maar het is heus niet zo erg dat mensen helemaal niet te eten hebben”.

Hij benadrukt dat Suriname een kleine gemeenschap heeft en veel personen elkaar onderling ondersteunen.

De criticus blijft erop hameren dat zijn landgenoten meestal niet weten om te gaan met het weinige geld dat zij verdienen.

“Ik zie het dagelijks in de supermarkten. Ouders die het niet breed hebben kopen wel kleine flesjes cola, bier, koek, sigaretten en peperdure buitenlandse chips. Bovendien wordt er vaak eten gehaald uit restaurants waar alles zoveel duurder is”.

OOK INTERESSANT
Vader uit Amsterdam belt zijn dochter tientallen keren per dag: 'hij verstikt mij'

“In plaats van het geld effectief te spenderen aan rijst, kip, eieren, sardien, groenten en fruit en thuis zelf te koken, en water uit de kraan te drinken, gaat alles op aan luxe en zeer ongezonde items”, weet hij zeker.

Bekijk ook: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste in Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

Hij wijst er ook op dat haast een ieder in staat is om ten minste een paar bananenbomen, papajabomen, en andersoortige fruitbomen te planten. Ook zijn er talrijke groenten zoals tomaten die makkelijk groeien in het land.

“Als volwassenen in Suriname zeggen dat ze chronisch met een lege maag zitten is dat meestal omdat ze te lui zijn om te werken”, aldus zijn mening.