fbpx

Eerste stroompaal voor Blok 3 Sunny Point

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse vicepresident, Ronnie Brunswijk heeft de belofte die hij enkele maanden terug deed aan de bewoners van Blok 3 te Sunny Point, ingelost.

Onder het toeziend oog van bewoners van Blok 3 en enkele kinderen die juichten en applaudisseerden, werd de eerste stroompaal op 18 januari geheid door de vicepresident.

De Energie Bedrijven Suriname NV (EBS) voert het project uit.

In een korte toespraak tot de duidelijk enthousiaste bewoners zei de vp dat de regering Santokhi-Brunswijk bezig de nodige ontwikkeling te brengen naar het arme deel van de bevolking. Hij zou graag hebben dat in de komende twee maanden het project is afgerond. Ook de andere woonblokken komen dit jaar aan beurt voor elektrificatie.

Brunswijk is ervan overtuigd dat de regering doelgerichte acties zal ondernemen om het leven dragelijker te maken voor de mensen. Dit is immers het doel waarvoor de mensen gestemd hebben op de regerende politieke partijen.

Hij deed op de bewoners een beroep om alles in orde te maken, zodat hun woning aangesloten kunnen worden op het elektriciteitsnet.

Enkele vrouwen van Blok 3 zeiden dat de aanwezigheid van elektriciteit de mensen uit een isolement van langer dan 15 jaar zal halen. Kinderen die tot heden met kaarsen studeren, zullen dat straks niet meer hoeven te doen. Ook aan de illegale handel in stroom wordt hierdoor een einde gebracht.

Bij het heien van de eerste stroompaal waren verder aanwezig Leo Brunswijk, president-commissaris bij de EBS, Marcel Eyndhoven als technisch directeur van de EBS, assembleeleden Edgar Sampie, Miquella Soemar – Huur en Evert Karto.