fbpx

Een echte vriend of vriendin brengt om 2 uur ‘s nachts een bordje soep voor je

INGEZONDEN- Dikwijls beweren mensen echte vrienden van elkaar te zijn. Het woord vriend of vriendin wordt door velen maar al te gemakkelijk in de mond genomen.

En menigvuldig blijkt helaas dat het onterecht gebeurt.

Iemand een goede vriend of vriendin noemen zou pas gerechtvaardigd zijn wanneer hij of zij daadwerkelijk voldoet aan een aantal criteria.

Een belangrijke voorwaarde om iemand een goede vriend te noemen is dat die persoon integer is en altijd het beste voor je wil. Hij of zij zou ook een extra stap voor je willen maken als je belang daarmee gediend is en heeft bovendien voldoende empathisch vermogen.

Een echte vriend of vriendin vertelt je persoonlijk de waarheid maar respecteert je mening, doet geen negatieve uitspraken achter je rug, roddelt dus niet, bewaart je geheimen en heeft alleen goede intenties.

Het jammere is dat niet elke persoon die je ontmoet dit kan waarmaken. Veelal raak je bij het ontmoeten van nieuwe mensen, als je als doel hebt het maken van een beste vriend, al gauw erg teleurgesteld.

BEKIJK OOK
Armoede in Nederland helemaal niet vergelijkbaar met die in Suriname

Het vinden van echte vrienden op wie je echt kunt rekenen in zowel goede en slechte tijden is in feite best wel een moeilijke klus.

Een echte vriend kun je zelfs om twee uur  in de nacht wakker bellen als jij je niet lekker voelt en vragen een bordje soep voor je thuis te brengen.

Jammer dat echte vrienden zeer schaars zijn.

Ik ken talrijke mensen die zich goede vrienden van elkaar noemen terwijl ze diep van binnen elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Wees daarom voorzichtig en classificeer niet zomaar een ander als goede vriend of vriendin indien je niet teleurgesteld wilt raken! Die moet het echt verdienen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud