Een echte moderne dame behoudt haar eigen achternaam wanneer ze trouwt

GFC LIFESTYLEREDACTIE- ‘Elke zichzelf respecterende vrouw zou er goed aan doen om haar geboortenaam te behouden en deze niet aan te passen aan die van haar echtgenoot.’

‘Het is stuitend dat een groot aantal dames nog steeds de achternaam van hun man aanneemt zonder daarbij na te denken; ze hebben niet door dat deze ‘regel’ uit de oertijd komt en eigenlijk betekent dat wij vrouwen letterlijk eigendom worden van een man.’

Dat is althans de overtuiging van een groep jonge vrouwen die onlangs bijeen kwam om in debat te gaan in een populaire relatieshow die wordt uitgebracht in Miami, en voornamelijk man-vrouw verhoudingen bespreekt in de moderne wereld.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Generaliserende negatieve uitspraken om vrouwen in kwaad daglicht te stellen onacceptabel

Als respons verklaarde tafelheer Myron Gains dat ingeval een vrouw sterke gevoelens voor een man heeft en hem respecteert, ze met een brede glimlach zijn achternaam overneemt.

De dames pleiten voor meer bewustwording onder hun geslacht en betogen dat een oude, ‘discriminerende’ traditie geen reden is om je achternaam te wijzigen.

‘Een man zou andersom ook nooit de naam van zijn echtgenote aannemen, dus waarom wij wel?’, wordt er tot slot aangevoerd door de jongedames.

Foto ter illustratie