fbpx

Generaliserende negatieve uitspraken om vrouwen in kwaad daglicht te stellen onacceptabel

GFC NIEUWSREDACTIE- De laatste jaren is er sprake van een toename van generaliserende uitspraken of beweringen over vrouwen waarbij deze sekse onterecht in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Vooral op het internet zijn verschillende personen en groeperingen erg actief met het structureel bekladden en diep beledigen van vrouwen in het algemeen.

Het zijn voornamelijk jongens en volwassen mannen die zich aangesloten hebben bij de zogeheten “Red Pill’ beweging die er alles aan doen om dames neer te zetten als inferieur aan het mannelijk geslacht.

Maar het doel van deze mannenbeweging en exponenten van hen lijkt nog meer om vrouwspersonen te portretteren als wezens die het promiscue zijn tot de nieuwe norm hebben gemaakt.

Dat staat in een verklaring van het KIVC die naar GFC Nieuws is gestuurd.

Het VrouwenCollectief zegt zich mateloos te storen aan deze grootschalige en systematische lastercampagne die zijn oorsprong vindt in voornamelijk de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

BEKIJK OOK
Mensen die teveel slapen hebben mogelijk 69% meer kans op ontwikkelen dementie

“Het zijn bekende influencers zoals Darius en Matt Cross in de VS en Richard Cooper in Canada die via hun platforms miljoenen mannen bereiken en hen negatief beïnvloeden”, laat het VrouwenCollectief weten.

Volgens Patty Wong van het KIVC wint deze “Red Pill’ stroming steeds meer terrein en worden ook puberjongens in Europa en andere continenten meegesleurd in deze anti- vrouwen beïnvloedingscampagne.

“Het is onaanvaardbaar dat deze mannen een platform krijgen om dagelijks het goede imago van vrouwen te besmeuren en kwetsbare puberjongens en mannen te brainwashen”.

“Het op generaliserende wijze neerhalen van vrouwen zou veel beter ingeperkt moeten worden. Wij zullen hiertegen blijven ageren”, aldus Wong.