fbpx

Een gemene schoonmoeder is als vergif voor je relatie

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Relatiedeskundigen zijn het er dikwijls over eens dat een gemene schoonmoeder kan zorgen voor enorme spanningen binnen het huwelijk.

Maar ook wanneer het gaat om een LAT- relatie kan de bemoeizuchtige moeder van je partner die vervelende bedoelingen heeft zorgen voor veel strubbelingen.

Het is hoe dan ook een uitdaging om hiermee om te gaan.

Een 28- jarige trouwe bezoekster van GFC Lifestyle die woont in Utrecht vertelt aan de redactie dat haar laatste romance niet langer heeft geduurd dan 14 maanden.

Deze is op de klippen is gelopen door de bemoeizuchtige ma van haar ex- vriend.

De les die ze zegt geleerd te hebben uit deze periode is dat het van belang is om in dergelijke situaties al snel te zorgen voor duidelijke grenzen die gesteld moeten worden.

BEKIJK OOK
De hel is hier op aarde, zegt voormalig lid Jehova's getuige

“Ik had al gauw van mijn vriend moeten eisen dat wij een hechte eenheid moesten vormen en de grens moeten trekken. Tot hier en niet verder”.

“Maar ik heb mij laten meeslepen in lange discussies die uiteindelijk alleen voor meer verwijdering tussen mij en mijn voormalige geliefde hebben gezorgd. Ik weet nu wel dat een gemene schoonmoeder als vergif is voor een relatie”, weet ze.

En deskundige legt aan GFC uit dat met een kreng als schoonmoeder je haar het best kan uitnodigen voor een goed gesprek.

“Leg daarbij helder uit wat jullie spelregels zijn en dat overtreden van deze gevolgen zal hebben”, aldus het advies.

Foto ter illustratie.