‘Edgar Cairo: Ik ga dood om jullie hoofd’ op Apintie TV en ABC TV

GFC NIEUWSREDACTIE- Het wekelijkse documentaire programma van The Back Lot op de televisie zenders Apintie en ABC in Suriname wordt vervolgd met ‘Edgar Cairo: ik ga dood om jullie hoofd’ van regisseur Cindy Kerseborn.

In het leven en werk van schrijver en dichter Edgar Cairo overheersen pijn en schaamte over de koloniale geschiedenis van Nederland in Suriname. Die zijn beklemmend aanwezig.

In de film belichamen het leven en werk van Edgar Cairo het zogeheten ‘negerverdriet’, dat hem uiteindelijk noodlottig werd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen in sportschool Nederland gaan kapot van het lachen om ‘zanggala’ vrolijke dames in Suriname

Op 19 augustus is de vertoning om 19:50 uur op ABC (kanaal 4.2) en op 22 augustus wordt de documentaire nogmaals vertoond op Apintie (kanaal 10.1) om 11:00 uur.

Met regelmaat en vaste tijdstippen en met een diversiteit en kwaliteit in selectie, zal de komende periode een aantrekkelijke en interessante serie titels van zowel Surinaamse als internationale documentaires, vertoond worden.

Met producenten en/of distributeurs is gesproken over de toestemming voor de vertoning.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten