Drie belangrijke redenen waarom Curaçao een aantrekkelijker vakantieland is dan Suriname

willemstad curacao

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Er zijn drie belangrijke redenen waarom het Caribisch eiland Curaçao door toeristen als aantrekkelijker wordt gezien dan Suriname.

Hoewel Nederland en Suriname historische en culturele banden hebben, lijken Nederlandse vakantiegangers niet vaak voor Suriname te kiezen als hun favoriete bestemming. In plaats daarvan blijken de Antillen een populairdere keuze te zijn. De vraag is: waarom?

Uit onderzoek van GFC Lifestyle blijkt dat er drie belangrijke redenen zijn waarom Curaçao de voorkeur geniet onder toeristen.

Reacties op de Facebookpagina van GFC wijzen uit dat toeristen op Curaçao aangeven te genieten van een breed scala aan toeristische faciliteiten, waaronder luxe resorts, meer entertainment-opties, witte zandstranden en kristalhelder water.

Ruim aanbod toeristische attracties

Er zijn mensen die aangeven dat, ondanks de schitterende natuurlijke omgeving en de rijke culturele diversiteit van Suriname, het aantal toeristische hotspots dat beschikbaar is relatief beperkt is in vergelijking met de Antillen.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Voor ongeveer €600 kan er heen en terug vanuit Amsterdam naar Willemstad gevlogen worden, tegen het gunstigste tarief.

OOK INTERESSANT
73 bedrijven zorgen er mogelijk voor dat Surinamers ernstig verslaafd raken aan gokken in casino's

Voor een retourvlucht naar Paramaribo vanuit Amsterdam Schiphol betaalt men doorgaans ongeveer €900, afhankelijk van de periode.

Uit research gedaan door GFC blijkt dat een degelijk viersterren hotel in Paramaribo al gauw €175 per nacht kost. Elders in Europa of Azië liggen de prijzen stukken lager.

Reizigers geven aan dat vanwege de matige opties voor vertier, zij het niet de moeite waard vinden om flink in de buidel te tasten voor Suriname.

Talrijke kinderactiviteiten

Volgens veel mensen zijn er weinig opties beschikbaar in het Zuid-Amerikaanse land voor gezinnen met kinderen, waardoor ouders op zoek gaan naar alternatieve bestemmingen met uitgebreidere kindvriendelijke voorzieningen en activiteiten.