Dodelijke vallen plaatsen voor criminelen is gevaarlijk en strafbaar

INGEZONDEN– Het plaatsen van dodelijke vallen voor criminelen lijkt een goed idee te zijn voor personen die getergd worden door hun brute daden.

Van mensen die slachtoffer zijn geweest van deze boeven hoor ik vaak dat ze wraak- en haatgevoelens krijgen en de daders liever dood dan levend zien.

Het is begrijpelijk want het is niet makkelijk te verwerken wanneer iemand je heeft beroofd. Elk gezond mens wil dan dat er vergelding komt.

In het nieuws van GFC las ik over een man in Paramaribo die een dodelijke val heeft geplaatst en zo een einde wil maken aan het leven van een dief.

OOK INTERESSANT
Een Marron met een gouden touch, Brunswijk, zal het beter doen als president van Suriname

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Dief in Paramaribo zal op pijnlijke wijze om het leven worden gebracht door speciale val boze huiseigenaar

Er kleven twee problemen hieraan.

  1. Het is een strafbaar feit om doelbewust en val te plaatsen die een fataal gevolg kan hebben. Het is een vorm van moord.
  2. De kans is aanwezig dat een onschuldige per ongeluk om het leven komt.
OOK INTERESSANT
Exporteursbeurs 2023 in Suriname: Informeren, netwerken en economische groei

Het liefste zou ook ik een paar landmijnen in mijn tuin willen verbergen om zo eventuele indringers de pas af te snijden. Maar dat mag volgens de wet niet.

Hopelijk heeft de man, die ik overigens helemaal begrijp, goed over deze twee punten nagedacht en kiest hij voor mildere represailles.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]