fbpx

Districtscoördinatoren ondersteunen Sozavo in sociaal-maatschappelijke zorg

GFC NIEUWSREDACTIE- Districtscoördinatoren zullen het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in Suriname ondersteunen in het aanbieden van maatschappelijke zorg aan gezinnen en individuen.

De coördinatoren hebben hiertoe in de afgelopen periode door middel van follow-up trainingen de nodige tools aangereikt gekregen.

Op 7 december heeft het startsein plaatsgevonden voor deze vorm van decentralisatie door het instellen van districtsteams die geleid worden door districtscoördinatoren en wel in de districten Wanica, Commewijne, Para en Paramaribo.

De Maatschappelijke Dienst (MD) van Sozavo zal door tussenkomst van de districtsteams het ministerie ondersteunen om de sociaal-maatschappelijke begeleiding aan gezinnen en personen aan te bieden.

Vanuit de Maatschappelijke Dienst zijn er de afgelopen periode ‘Positive Parenting Program follow-up trainingen’ verzorgd aan personeelsleden. Volgens Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran wordt er middels deze beleidsinterventie ook bijgedragen aan armoedebestrijding.

Tevens wordt er een deelcomponent geleverd voor het sociaal vangnet van de regering Santokhi. Parlementariër Patricia Etnel is een van de trekkers van het project. Zij juicht dit initiatief toe.

BEKIJK OOK
Walter Oostelbos vervangt van de Zwan als Nederlandse ambassadeur in Suriname

Armoedebestrijding is een belangrijk deel in het sociaal beleid van het ministerie van Sozavo. Hierbij speelt het ondersteunen van gezinnen een belangrijke rol. In het kader hiervan is Sozavo overgegaan tot het ontwikkelen van een gezinsbegeleidingsprogramma met het doel hun sociaal maatschappelijke positie en gezinssituatie te verbeteren.

Het hoofd van de Maatschappelijke Dienst (MD) Ruth Barron, geeft aan dat het de bedoeling is gezinnen te motiveren om samen te kijken naar mogelijkheden binnen het gezin zelf, dat moet leiden naar zelfredzaamheid.

De ontwikkelingen zijn in volle gang op de afdeling Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ) die valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

AMZ heeft dus een actieve rol bij het bieden van goede kwaliteit dienstverlening, en het verbeteren daarvan.