fbpx

Dief door dorpelingen mishandeld

GFC NIEUWSREDACTIE- Een groep dorpelingen van Phedra in Para (Suriname) heeft een man die wordt verdacht van diefstal mishandeld en zijn handen en voeten vastgebonden.

Onderzoek wees uit dat de zwaar mishandelde man geestelijk gestoord is. Hij had op 26 september een tas inhoudende een mobiele telefoon van ene Ricardo S. (43) te Phedra gestolen, waarvan geen aangifte is gedaan.

Na drie dagen Ricardo de verdachte in het dorp en samen met andere dorpelingen grepen zij hem vast. Daarbij werd de verdachte door de groep dorpelingen mishandeld en aan zijn handen en voeten vastgebonden.

Tijdens de mishandeling noemde de man een naam aan wie hij de gestolen mobiele telefoon had verkocht, waarna de politie werd ingeschakeld.

BEKIJK OOK
Fols roept leerkrachten op om woensdag massaal thuis te blijven vanwege op hol geslagen wisselkoersen

De politieambtenaren brachten zowel Ricardo als de zwaar mishandelde verdachte naar het politiebureau. Laatstgenoemde heeft ernstige verwondingen opgelopen en moest medisch worden behandeld. Vanwege ernstige letsels aan zijn oog is hij verwezen naar de oogarts.

Ricardo werd als verdachte aangemerkt en is door de politie achter slot en grendel geplaatst. Aan de aanhouding van de overige dorpelingen wordt gewerkt.

De heler en de telefoon werden achterhaald, waarna de mobiele telefoon door de politie in beslag is genomen.

De mishandelde verdachte en de heler zijn na verhoor heengezonden.