Den Haag moet Surinamers voorkeurspositie geven om zich makkelijk te vestigen in Nederland

klm boeing 787

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De Nederlandse regering onder leiding van premier Mark Rutte en de Tweede Kamer zouden een speciale uitzonderingsregel moeten maken die het makkelijker maakt voor Surinamers om zich permanent in Nederland te vestigen.

Dit gelet op de historische band tussen de twee landen, dezelfde voertaal, evenals het feit dat er minder culturele achtergrondverschillen bestaan in vergelijking met andere buitenlanders.

Dat is althans de uitkomst van een mini- enquête die recent is gehouden door het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief onder 49 vrouwen en 21 mannen in de leeftijdscategorie 18 – 60 jaar en wonen in Suriname.

58 van de respondenten is van oordeel dat Den Haag Surinamers een speciale voorkeurspositie moet geven om zich met minder drempels te vestigen in Nederland.

Een medewerkster van het VrouwenCollectief zegt aan GFC Lifestyle dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat een zeer groot percentage Surinamers wil wonen in Nederland. Een eerder uitgevoerd mini- vragenonderzoek heeft dat ook gesuggereerd.

OOK INTERESSANT
Met dikke gouden kettingen om mijn nek krijg ik meer aandacht van dames, beweert man uit Albina