fbpx

“De relatie met Guyana lijkt een beetje troebel, want men wil vissen in ons water”

GFC NIEUWSREDACTIE- KennisKring houdt op 4 oktober een lezing in het kader van de troebele relatie tussen Suriname en Guyana.

Sinds de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi een bezoek heeft gebracht aan Guyana wordt er gezegd dat er 150 visvergunningen zijn beloofd aan Guyanese vissers.

Zowel in de Surinaamse als in de Guyanese media zijn er allerlei berichten verschenen en heeft zelfs de vicepresident van Guyana beschuldigende vingers gewezen naar hooggeplaatste personen in Suriname die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan corruptie via brokers.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft telkenmale ontkend dat vergunningen zijn beloofd aan anyone daar het bij wet-en regelgeving is vastgelegd.

Wat speelt er eigenlijk? Gaat het om vis of om vis vergunningen?? Hoeveel vis heeft Suriname? Wie vist er allemaal? En waar? Wat levert het ons op als natie per jaar? Om welke soorten vis gaat het?? We denken nog aan de Chinese trawlers waar er ook veel heisa over was en vrees voor overbevissing.

BEKIJK OOK
OM zet werk onverschrokken voort

Daarom heeft KennisKring besloten om deze sector nader te doen belichten. Middels presentaties zal dit thema belicht worden en zal de samenleving meer inzicht krijgen in deze actuele materie.

Het thema is “Hoeveel vis (vergunningen) heeft Suriname? De gastsprekers zijn Parveen Amrietpersad, directeur van de Visserij Dienst, Udo Karg, voorzitter van de Surinaamse Seafood Associatie en Prahlad Sewdien, de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Deze netwerkbijeenkomst is live te volgen via facebook en YouTube Live Stream https://www.youtube.com/c/RCFAAccountants en om 20.00 u via ABC tv kanaal 4.2 in Suriname.