fbpx

De doodziekmakende smerigheid onder je acrylnagels: 28 verschillende schimmels en 32 soorten bacteriën

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Veel vrouwen vinden lange acrylnagels prachtig en maken er een vaste gewoonte van om afspraken te maken met hun nagelstylisten.

Zonder lange valse nagels voelen zij zich kaal en helemaal niet compleet.

Maar anderen zeggen vanwege onhygiënische en ziekmakende aspecten, ervan te walgen lange kunstnagels te plaatsen. Zij  willen helemaal niets weten van dit fashionstatement.

Zij kiezen bewust voor kortgeknipte nagels.

Maar is het inderdaad zo dat lange nagels smeriger zijn dan kortgeknipte?

Acrylnagels zorgen ondanks wassen voor meer overdracht van ziekteverwekkers

Experts leggen uit dat er micro-organismen onder nagels op de loer liggen die mogelijk ernstige infecties kunnen veroorzaken.

Verschillende wetenschappelijk studies hebben onomstotelijk aangetoond dat er gemiddeld 28 verschillende schimmels en 32 verschillende bacteriën onder vingernagels worden gevonden. Maar onder de nagels is ook een schuilplek voor virussen.

Deze kunnen in het lichaam terecht komen wanneer u onder anderen op uw nagels bijt, bij het krabben van de huid of bij het neuspeuteren.

Hoe langer de nagel, ongeacht of het gaat om natuurlijke nagels, acrylnagels of gelnagels, des te meer oppervlakte er is voor micro-organismen om zich vast te hechten.

Dit zou het volgens een merendeel deskundigen moeilijker maken om de schimmels en bacteriën met eenvoudig handen wassen weg te krijgen.

Volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn er steeds meer aanwijzingen dat vrouwen en mannen met lange nagels  vaker kunnen zorgen voor de overdracht van ziekteverwekkers. Zie details.

BEKIJK OOK
Een mobiel, laptop of blikje frisdrank op de achterbank van je auto kan je het leven kosten

Personen met kunstnagels hebben meer ziekmakers op hun vingertoppen dan degenen die natuurlijke nagels hebben, zowel voor als na het handen wassen, schrijft het CDC.

Het CDC adviseert personen die actief zijn in de zorg om daarom geen kunstnagels aan te brengen wanneer ze fysiek contact hebben met hoogrisico patiënten.

“Healthcare workers who wear artificial nails are more likely to harbor gram-negative pathogens on their fingertips than are those who have natural nails, both before and after handwashing. Therefore, artificial nails should not be worn when having direct contact with high risk patients”, stelt het CDC.

Doden door bacteriën onder lange vingernagels

Dat de ziektemakers onder lange nagels dodelijke gevolgen kunnen hebben bleek toen er in een ziekenhuis in het Amerikaanse Oklahoma onderzoek werd gedaan naar het opvallend vaker overlijden van zuigelingen.

Bij de helft van de 16 zuigelingen die stierven op de neonatale afdeling werd een verband gevonden met een bacterie – Pseudomonas aeruginosa- onder lange vingernagels van het verplegend personeel.

In de meeste ziekenhuizen in de VS is het intussen verboden voor personeel op de Intensive Care Units en diverse andere afdelingen om met lange nagels aan het werk te verschijnen.