fbpx

Crisisteam Infrastructuur en Rampen en ambassadeur Canada brengen bezoek aan getroffen gebieden Brokopondo

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Crisisteam Infrastructuur en Rampen (CTI&R) van het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname heeft onlangs een grant ontvangen van het Canada Fund for Local Initiatives (CFLI).

Deze financiële schenking is bedoeld voor onder andere het district Brokopondo, waarbij diverse dorpen in het eerste kwartaal van dit jaar getroffen waren door wateroverlast.

Mark Berman, de niet-residerende ambassadeur van Canada voor Suriname, die op bezoek is in Suriname heeft een bezoek gebracht aan de dorpen Klaaskreek en Nieuw Lombé in het district Brokopondo.

BEKIJK OOK
Ruim euro 90.000 buitgemaakt bij gewapende overval op geldtransportvoertuig

Tijdens deze ontmoeting heeft de ambassadeur een symbolische overhandiging gedaan van enkele spullen die zijn aangekocht uit de donatie middelen zoals solarlampen, kruiwagens en hooivorken, aan de dorpen.

Rodney Bouterse, voorzitter van het CTI&R, Sandino Ratling, voorzitter Presidentiële commissie ‘watersnood Brokopondo’, Inder Gangabisoensing, wnd. directeur Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), Sergio Kadosoe, wnd. directeur Onderzoek en Dienstverlening (O&D) en andere functionarissen maakten deel uit van de delegatie die de ambassadeur hebben begeleid tijdens dit bezoek.