fbpx

Constructief gesprek tussen president en vp Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse president, Chan Santokhi, had vanmorgen een constructief gesprek met zijn vicepresident, Ronnie Brunswijk, op de luchthaven van Zanderij.

Santokhi is vandaag naar Barbados vertrokken en neemt Brunswijk gedurende zijn afwezigheid waar.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), die met de president meereist, zegt dat er een heel constructief en positief gesprek was tussen de twee leiders.

Er zijn volgens de BIBIS-minister duidelijke afspraken gemaakt en wordt het land in een overzichtelijk situatie achtergelaten.

Brunswijk heeft het afgelopen weekend geëist dat de veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, wordt ontslagen. Het is volgens de vp “kiezen of delen”.

BEKIJK OOK
Deuren supermarkten Pater Weidmanstraat om half twee in de ochtend nog open, stootgroep politie Paramaribo treedt op

Volgens Brunswijk heeft Linscheer geen draagvlak meer. De NDP is naar huis gestuurd en “wat doet Linscheer in de regering”, vraagt Brunswijk zich af. Hij moet ook naar huis. Het ligt aan de president welke keuze hij wil maken.

Brunswijk vindt dat hij in de gaten gehouden wordt door inlichtingendiensten van de president en het Justitieel Interventie Team. Hij meent dat dit niet kan. Er moet respect zijn voor de vicepresident van het land.

Het besluit van de president is nog niet duidelijk. Volgens Ramdin zullen binnenkort nadere mededelingen daarover worden gedaan.