fbpx

Consortium experts creëert kansen KMO voor local content markt

GFC NIEUWSREDACTIE- Een consortium van vakdeskundigen heeft donderdag een Memorandum of Understanding getekend om gezamenlijk hun expertise in te zetten voor een baseline studie van ondernemers.

De recente olie- & gas ontwikkelingen in Suriname vragen om een gerichtere aanpak voor ondernemers onderling en in georganiseerd verband.

Het consortium van experts waaronder Angela van der Kooye, Chantal Reiziger, en Wilgo Bilkerdijk zal in de komende periode, navolging van een eerder gedane “baseline study”, de coördinatie voeren over een groep van specifieke experts om de ‘readiness’ van de lokale kleine en middelgrote ondernemers, te meten.

De Alliantie van het bedrijfsleven is de inspirator van dit initiatief. Het gaat kortom om het in kaart brengen van de noden, behoeften, wensen en verwachtingen van Kleine en Middelgrote Ondernemingen).

BEKIJK OOK
Brandstoflevering fors verminderd, rush op pompstations

Het is van belang de snelle technologische ontwikkelingen te identificeren, evalueren en indien gewenst, toe te passen, om de achterstanden in kennis en vaardigheden in te lopen in het belang van de nationale ontwikkeling.

Het consortium is reeds gestart met de voorbereidende werkzaamheden en wil met deze stap, een actieve en maatschappelijke bijdrage leveren aan de benodigde ontwikkelingen van de “local content” markt.