fbpx

Condoleances Britse prinses Anne na 11 doden bij Oegandese schoolbrand

GFC NIEUWSREDACTIE- Prinses Anne, de enige dochter van de Britse koningin Elizabeth II en prins Philip, heeft geschokt gereageerd een brand waarbij 11 schoolmeisjes om het leven kwamen op een blindenschool in Oeganda, die ze vrijdag zou bezoeken.

In een verklaring zei de Princess Royal, 72, dat haar ‘gedachten en gebeden’ bij het personeel en de families van Salama school in het Mukono District waren, die ze van plan was te bezoeken in haar rol als beschermvrouwe van liefdadigheidsinstelling Sense International.

De brand, die dinsdagochtend om 01.00 uur uitbrak in de slaapzalen van de school, doodde 11 leerlingen en liet nog eens zes mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis achter.

BEKIJK OOK
Vrouw vloog 3.000 mijl om online vriend te ontmoeten, maar werd vermoord voor haar organen

De directeur van de school, Francis Kirube, die ook blind is, zei dat de vlammen door de slaapzaal sloegen terwijl de leerlingen sliepen.

Beelden van de plaats van de brand toonden een verkoold maar nog grotendeels intact gebouw waar de brand uitbrak, de kozijnen en deur zwartgeblakerd en het golfplaten dak beschadigd.

Forensische teams werden gezien in witte beschermende kleding op de school, terwijl rouwende ouders huilend werden afgebeeld terwijl ze in de buurt op de grond zaten.

De Oegandese politie onderzoekt nog steeds de oorzaak van de brand en heeft gezegd dat meer details zullen worden vrijgegeven wanneer ze beschikbaar zijn.