fbpx

Christian Bale zegt dat hij zijn carrière te danken heeft aan Leonardo DiCaprio die rollen afwees: ‘bedankt, Leo’

GFC NIEUWSREDACTIE- Christian Bale nam de tijd om de man te bedanken die hem onbedoeld hielp de ster te worden die hij nu is: Leonardo DiCaprio.

De Amsterdamse acteur schreef zijn filmsucces toe aan DiCaprio voor het afwijzen van rollen in prominente films waarvoor hij vervolgens auditie kon doen en zelf kon landen.

“Kijk, tot op de dag van vandaag, elke rol die iemand krijgt, het is alleen omdat hij het van tevoren heeft afgewezen”, vertelde Bale aan GQ in een openhartig interview.

“Het maakt niet uit wat iemand je vertelt. Het maakt niet uit hoe vriendelijk je bent tegen de regisseurs. Al die mensen met wie ik meerdere keren heb gewerkt, ze hebben allemaal elk van die rollen eerst aan hem aangeboden.”

BEKIJK OOK
West zegt dat Trump tegen hem schreeuwde dat hij in 2024 zal verliezen

“Dus bedankt, Leo, want letterlijk mag hij alles kiezen wat hij doet”, besloot Bale. “En goed voor hem, hij is fenomenaal.”

Hoewel de wetenschap dat DiCaprio schijnbaar prioriteit krijgt voor rollen anderen in een spel van niet-zo-vriendelijke competitie kan trekken, benadrukte Bale dat hij het nooit persoonlijk heeft genomen wanneer casting directors hem voorbij laten gaan ten gunste van de Titanic-acteur.

“Nee. Weet je hoe dankbaar ik ben om iets te krijgen? Ik bedoel, ik kan niet doen wat hij doet”, deelde Bale mee. “En hij doet het prachtig. Maar ik vermoed dat bijna iedereen van dezelfde leeftijd als hij in Hollywood zijn carrière aan hem te danken heeft, vanwege projecten die hij afwees.”