fbpx

Chinese president Xi Jinping zegt Rusland ‘de territoriale integriteit’ van Oekraïne te respecteren

GFC NIEUWSREDACTIE- De Chinese president Xi Jinping heeft zich aangesloten bij westerse leiders in het veroordelen van Rusland over de oorlog in Oekraïne op de G20-top.

Wereldleiders, waaronder Xi, riepen dinsdag tijdens de spraakmakende bijeenkomst in Indonesië op tot “respect voor de territoriale integriteit” van Oekraïne.

“Samen met president Xi Jinping roepen we op tot respect voor de territoriale integriteit en soevereiniteit van Oekraïne”, twitterde Emmanuel Macron, de Franse president, na een ontmoeting met de Chinese leider.

“De gevolgen van dit conflict reiken verder dan de Europese grenzen: het is door nauwe coördinatie tussen Frankrijk en China dat we ze zullen overwinnen.”

BEKIJK OOK
Hoofd politieacademie Haïti gedood in trainingsfaciliteit

Macron voegde eraan toe dat Frankrijk en China vastbesloten waren om “een einde te maken aan de escalatie en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne aan te pakken”.

Tegenover de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov in de plenaire zaal, riep Sunak Moskou op om “uit Oekraïne te stappen en deze barbaarse oorlog te beëindigen”, omdat hij het conflict de schuld gaf van het verergeren van de wereldwijde economische uitdagingen.