fbpx

Chinese handelaren gaan actie tegen verruwing criminaliteit ondersteunen

GFC NIEUWSREDACTIE- Chinese handelaren in Suriname zijn van plan om de actie van de overkoepelende Chinese vereniging, Suriname Chinese United Association (SCUA), dinsdag massaal te ondersteunen.

Dat blijkt uit diverse mededelingen van Chinese handelaren op social media.

Om haar diepe medeleven te betuigen aan alle slachtoffers van criminaliteit doet de SCUA een oproep aan al haar leden en sympathisanten die een zakelijke onderneming exploiteren (waaronder warenhuizen, supermarkten, restaurants, etc.) om in de ochtend van dinsdag 20 december, de deuren gesloten te houden voor een halve dag, tot 13:00 uur.

De SCUA dringt er sterk bij de regering op aan om onmiddellijk meer middelen en manschappen beschikbaar te stellen om de veiligheid van alle burgers te verbeteren en te waarborgen. “Tegelijkertijd vragen wij de relevante wetgevende organen om enkele bepalingen van het wetboek van strafrecht zodanig te wijzigen, opdat er zwaardere straffen komen voor criminelen, om zodoende het crimineel gedrag te ontmoedigen.”

BEKIJK OOK
Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

“Tenslotte hopen wij dat de politie voortvarend te werk gaat om zo snel mogelijk de zaken op te lossen en de daders voor het gerecht te brengen om het recht te laten zegevieren en de zielen van de slachtoffers te troosten,” aldus de SCUA.