fbpx

Chinese gemeenschap ernstig bezorgd over roofmoorden op ondernemers

GFC NIEUWSREDACTIE- De Chinese gemeenschap in Suriname is wederom opgeschrikt door een roofmoord op een Chinese winkelierster op 14 december te Livorno.

Eerder dit jaar is op 12 mei een Chinese winkelier te Langatabiki bij een gewapende roofoverval doodgeschoten en heeft een andere persoon schotverwondingen opgelopen.

Op 3 december werd een andere Chinese ondernemer, die tevens voorzitter is van de Fujian Chinese Sociale Vereniging, in zijn auto op de weg naar Langatabiki doodgeschoten. Een arbeider heeft hierbij ook een kogel in het hoofd gekregen.

De SCUA (Suriname Chinese United Association) had naar aanleiding van de voorgaande gevallen reeds een gesprek gehad met Minister Amoksi van Justitie en Politie en recentelijk met de Commissarissen Changur en Jacott over te nemen maatregelen.

Amoksi heeft vanmorgen contact opgenomen met de SCUA en heeft daarbij de Chinese gemeenschap gecondoleerd met dit derde verlies van een mensenleven dit jaar.

BEKIJK OOK
Operatie Orde Handhaving Paramaribo doet invallen op verschillende locaties

De minister heeft toegezegd verdere maatregelen te treffen, maar vraagt ook de aandacht om de winkels niet te laat open te houden en personen niet voor de winkels te laten hangen.

De SCUA doet een dringend beroep op de regering om terstond middelen vrij te maken en die acties te ondernemen, zodat over het gehele grondgebied van ons land de veiligheid verbeterd kan worden. Zichtbare patrouilles zullen een preventieve werking hebben.

De SCUA kijkt ook uit naar de opsporing en vervolging van de schuldigen, zodat het recht kan zegevieren.

De SCUA condoleert de nabestaanden met dit groot verlies.