Casafas wil binnen Caricom ruim 13% marktaandeel bezitten en binnen Suriname 75%

GFC NIEUWSREDACTIE- De directie van Cassava Factory Suriname (Casafas NV) heeft bij een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi een verzoek gedeponeerd voor een non-obligation letter for finance request.

Het bedrijf heeft de verklaring van geen bezwaar nodig om een lening van ruim US$ 3 miljoen los te krijgen bij de Islamic Development Bank.

Bij deze meeting zaten ook first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de ministers Armand Achaibersingh van Financiën en Planning, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Saskia Walden van Economische Zaken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw in Zoetermeer dreigt haar man te vergiftigen indien hij vreemd gaat

Verder waren vertegenwoordigers van de verschillende ministeries en adviseurs van het staatshoofd aanwezig.

Casafas NV wil binnen de Caricom ongeveer 13 procent marktaandeel bezitten en binnen Suriname 75%. Het bedrijf zal ongeveer 900 hectare aan cassaveknollen afnemen van boeren. Er is reeds een aanplant op plantage Loefbeek. De overheid gaat niet investeren in het bedrijf. Het gaat om een volledig particuliere onderneming.

Casafas NV zal zich erop toespitsen cassave te planten en verwerken tot cassavemeel. Dit als gedeeltelijke vervanging van tarwemeel.

Casafas NV behoort net als De Molen en NV Vesu tot één bedrijvengroep, waarvan een delegatie op 22 juli een presentatie heeft gehouden voor president Santokhi.

Directeur Julio Bhikarie stond aan het hoofd van deze delegatie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten