fbpx

CARICOM-voorzitter Satokhi voorstander security-interventie in Haïti

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft in een telefonisch onderhoud met Justin Trudeau, premier van Canada, gezegd dat hij voorstander is van een security-interventie in Haïti.

De Canadese regeringsleider refereerde in het gesprek naar New York, waar de twee leiders hebben gesproken over de situatie op Haïti. Hij vroeg aan Santokhi wat zijn standpunt is over de huidige situatie op Haïti, daar die in een rap tempo verslechtert.

De president heeft in zijn rol als CARICOM-voorzitter een update gegeven over het door de CARICOM ingenomen standpunt, waarbij een security-interventie wordt aanbevolen. Canada kijkt uit naar opties hoe ondersteuning gegeven kan worden aan de lokale politie op Haïti.

BEKIJK OOK
Zes verdachten aangehouden, militair overgedragen aan MP en heler heengezonden

De president heeft in zijn rol als CARICOM-voorzitter al een meeting geïnitieerd met zijn collega-regeringsleiders om de situatie op Haïti en de aangeboden hulp van Canada te bespreken.

Suriname is ook al aan het uitkijken naar welke troepen gestuurd kunnen worden, maar wel in samenspraak met de andere landen. Het sturen van troepen moet samen worden opgepakt.