Brunswijk: zaken gerealiseerd ondanks schaarse middelen

GFC NIEUWSREDACTIE- Ondanks schaarse middelen heeft de regering Santokhi-Brunswijk met vereende krachten een aantal zaken weten te realiseren de afgelopen tien maanden.

Dit heeft vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens de regerings-persconferentie op 24 mei gezegd. Hij heeft vervolgens een uiteenzetting gegeven van zaken die gerealiseerd zijn.

Zo zijn er in de afgelopen tien maanden 45 ministerraadsvergaderingen gehouden, waaruit 1410 goedgekeurde missives zijn voortgevloeid.

“De regering stelt de mens centraal binnen haar beleid, dat betekent dat invulling en uitvoering wordt gegeven aan de basisbehoefte van de mens”.

“Zo geniet de drinkwatervoorziening prioriteit. Wij zijn thans bezig met enkele projecten in het kader van de water en elektriciteitsvoorziening.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse ministers en hoge politici moeten helft salaris inveren uit solidariteit met het arme volk

In de afgelopen maanden zijn enkele dorpen in het binnenland voorzien. De vicepresident zegt dat er reeds in de volgende dorpen projecten zijn uitgevoerd.

Het gaat onder andere om Alfonsdorp, Moengo Tapoe en Adyuma kondre, Wanhatti, Pikin Santi, Boslanti, Dantapu, Mora Kondre, Pelgrim Kondre en Krabu Olo. Ook in andere dorpen zijn er momenteel projecten gaande.

In district Commewijne wordt een nieuwe drinkwater- en zuiveringsinstallatie opgezet. Ook van Pettenpolder in Nickerie is voorzien van elektriciteit.

De bewindsman zegt verder dat er eerder dit jaar ook hulpgoederen zijn verstuurd aan burgers die door wateroverlast getroffen werden in het Boven-Suriname gebied.

Er is een startsein gegeven voor de asfaltering van de weg naar Ricanaumofo in Moengo.

Overige berichten