fbpx

Surinaamse ministers en hoge politici moeten helft salaris inveren uit solidariteit met het arme volk

INGEZONDEN– Alle Surinaamse ministers, hoge ambtenaren en politieke toppers moeten minimaal de helft van hun salaris inleveren.

De gelden moeten overgemaakt worden naar onafhankelijke goede doelenprojecten en aangewend worden voor de ondersteuning van de meest financieel zwakkeren in Suriname.

Dat zou een eerste stap kunnen zijn om het vertrouwen dat de gemeenschap aan het verliezen is in de huidige regering te herwinnen.

Ook zouden zij afstand moeten doen van de overbodige privileges zoals kledinggelden, reiskostenvergoedingen en gratis brandstof om daarmee de druk op de staatsfinanciën, hoe minimaal dat effect ook is, te verminderen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse ministers rijden in duurdere auto’s dan Nederlandse koning en ministers

Het kabinet zou uit solidariteit met het arme volk nog veel meer kunnen doen.

OOK INTERESSANT
Defensie en South Dakota National Guard bespreken lopende en nieuwe projecten

Het aanschaffen van peperdure luxueuze auto’s, qua aanschafprijs, onderhoud en brandstofverbruik, voor ministers in een periode waarin Suriname bijna bankroet is, is voor velen onverteerbaar. Ook deze trend zou doorbroken kunnen worden. Het kan allemaal veel eenvoudiger en goedkoper.

Suriname gaat moeilijke tijden tegemoet, velen hebben het al erg moeilijk, en het is niet eerlijk dat politici in alle weelde deze barre periode kunnen doorkomen terwijl het volk verder aan het verpauperen is.

Mevrouw S. Cruden.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]