fbpx

Val van de Surinaamse regering komt steeds dichterbij! Brunswijk trekt binnenkort de stekker eruit?

INGEZONDEN- Als de indicatoren niet bedriegen zal het niet lang meer duren alvorens de Surinaamse regering Santokhi- Brunswijk uit elkaar valt.

Het is niet de eerste keer dat vicepresident Ronnie Brunswijk op subtiele wijze alle schuld van de huidige economische ellende openlijk in de schoenen schuift van president Chan Santokhi.

Woensdag 8 februari 2023 was het weer raak. Aan journalisten legt Brunswijk voor de zoveelste keer uit dat hij niet tevreden is met het beleid van het staatshoofd en valt hem eigenlijk doelbewust aan.

Zelf wast hij zijn handen in onschuld want, zo doet hij het voorkomen, hij heeft het niet voor het zeggen. Of dit een toneelstuk is en hij zo bij het volk wil scoren is moeilijk vast te stellen.

BEKIJK OOK
De 2 rijkste politieke leiders in Suriname zijn Somohardjo en Bouterse

Maar dat hij de schuld bij een ander legt, in dit geval coalitiepartij VHP en de president, is meer dan evident.

Hoe dan ook, er zijn sterke aanwijzingen dat de val van deze regering steeds dichterbij komt. De interne strubbelingen en breuken worden steeds zichtbaarder.

Indien de wisselkoersen verder stijgen en de inflatie verder toeneemt zal Brunswijk- indien hij zijn geloofwaardigheid niet verder wil verliezen en nog kans wil maken op een politieke toekomst- geen andere keus hebben dan de stekker eruit te trekken.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud