fbpx

Brunswijk betreurt het dat ROS sporters niet kan ondersteunen bij hun vertrek naar het buitenland

GFC NIEUWSREDACTIE- Ook vicepresident Ronnie Brunswijk is trots op de Surinaamse profbodybuilder Soepe Koese, die nu de nummer één van de wereld is.

Koese behaalde op 7 oktober goud op de Arnold Schwarzenegger Classic Europe & Festival Sports Games 2022 in Spanje.

Door een delegatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en trotse dorpelingen werd hij ontvangen op de internationale luchthaven van Suriname.

De sporter bezocht Brunswijk deze week op diens kabinet.

Koese is uitgenodigd voor deelname aan de officiële wereld kampioenschap in Dubai. Dit evenement vangt aan op 17 november en duurt tot 20 november. Hij vertrekt op 10 november vanuit Suriname naar Nederland, waar hij zich zal voorbereiden op zijn deelname.

Om in staat te zijn Suriname te kunnen vertegenwoordigen in de internationale wereldklasse, overhandigde de succesvolle sporter een subsidieaanvraag aan Brunswijk, met het verzoek tot bespoedigen.

BEKIJK OOK
Valse berichten over extreem hoge wisselkoersen

Dit deed hij om de lange administratieve procedure die het verzoek zou moeten doorlopen te verkorten. Brunswijk gaf aan dat vele topsporters die hem hebben benaderd met hetzelfde probleem kampen.

“Om sport te kunnen stimuleren heb je geld nodig”. Hij betreurt de situatie waarin het ministerie van ROS zich bevindt daarom ten zeerste. Het ministerie is niet in staat de sporters te ondersteunen bij hun vertrek naar het buitenland om Suriname te vertegenwoordigen.
Er is tot nog toe geen geld in het fonds gestort. Er zal onderhandeld moeten worden omtrent de subsidie aan sporters.