fbpx

Braziliaanse autoriteiten waarschuwen snelwegdemonstranten terwijl Bolsonaro zwijgt

GFC NIEUWSREDACTIE- Demonstranten in Brazilië hebben volhard in het blokkeren van honderden autoroutes door het hele land, in een show van woede over het resultaat van de presidentiële run-off-stemming van zondag, waarbij de linkse voormalige leider Luiz Inacio Lula da Silva de zittende Jair Bolsonaro versloeg met ongeveer 2,13 miljoen stemmen.

De rechtse Bolsonaro, die naar verwachting dinsdagmiddag zal spreken, heeft het resultaat nog niet publiekelijk erkend en heeft geen teken gemaakt om supporters te kalmeren terwijl ze ravage aanrichten op de snelwegen van het land, die volgens de Braziliaanse snelwegpolitie op 267 punten in het hele land zijn geblokkeerd.

BEKIJK OOK
Chinese protesten over COVID-lockdowns bereiken kookpunt

De wegversperringen zijn sinds zondagavond aan de gang, wat leidde tot wijdverspreide kritiek in Brazilië op de snelheid van de reactie van de snelwegpolitie van het land.

Video’s die op de sociale media van Brazilië circuleerden, leken te laten zien hoe snelwegagenten demonstranten vertelden dat ze hun protesten niet zouden verstoren of stilleggen.