fbpx

Bouterse ernstig bezorgd: mensen kunnen zelf geen brood kopen

GFC NIEUWSREDACTIE- Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) tevens ex-president, zegt dat hij zich ernstig zorgen maakt over de economische crisis in Suriname.

De NDP-voorzitter maakt zich vooral zorgen om de verdere verarming van de samenleving en de koersontwikkeling. “Als de mensen nu al de goederen niet kunnen betalen, doet het je pijn. Mijn hart bloedt.”

Bouterse zegt dat het hem zeker wat doet als hij moet horen of soms zelfs moet zien dat mensen moeten wikken en wegen of zij een basisgoed zoals brood moeten kopen. “We waren die dingen niet gewoon in het land en moeten deze dingen een halt toe roepen.”

Het is volgens Bouterse meer dan een realiteit dat mensen overgaan tot diefstal om hun gezin te voorzien van eten. “We zeggen niet dat het goed is, maar het is een realiteit. We leven in een vreselijke moeilijke tijd”, haalt de oud-president aan. Hij is van mening dat het programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) het Surinaams verder verarmt.

BEKIJK OOK
Haïtiaan met vervalst Surinaams paspoort aangehouden op luchthaven Zanderij

Intussen heeft de regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi te kennen gegeven dat er weer met het IMF om de tafel zal worden gegaan. Vicepresident Ronnie Brunswijk is zelf van mening dat het IMF-programma gestopt moet worden als zij niet bereid zijn om wijzigingen door te voeren.